Soep van geroosterde rode en gele paprika

Een goede en lekkere stevige soep. Die is vooral heel lekker samen met een vers brood.

Bereidingstijd: 45 minuten


Ingredienten voor 4 personen

  • 2 Rode paprika’s
  • 2 Gele paprika’s
  • 1 Rode ui
  • 1 Teen knoflook
  • Handje basilicum
  • 1 Liter groentebouillon van een blokje
  • Olijfolie
  • Zeezout en peper
  • Optioneel: 150 gram volkoren lettervermicelli


Bereiding

  1. Prik een paar gaatjes in de paprika’s en leg ze op een bakplaat in de oven. Rooster ongeveer 25
  2. minuten op 200 graden. Doe in een plastic zak, knoop dicht en laat zo afkoelen. Pel hierna de schil
  3. van de paprika’s, dat gaat nu heel makkelijk.
  4. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en doe
  5. de ui en knoflook erbij. Fruit een minuut of 3 en voeg daarna de paprika toe. Bak nog 2 minuten mee
  6. en blus af met de groentebouillon.
  7. Laat 10 minuten zachtjes koken, voeg de basilicum toe en pureer met je staafmixer of blender tot een
  8. mooie gladde soep. Voeg eventueel de lettervermicelli toe en kook nog een paar minuten mee.