Paprika’s bewaren

Paprika's bewaren

Ongekoeld het lekkerst, gekoeld langer houdbaar.
Voor de beste  smaak kun je de paprika het beste op een koele plek (ca. 12-15 C) bewaren. Extreme kou, daar houdt de paprika namelijk niet van. Bewaar ze daarom het liefst niet in de koelkast! Paprika’s willen, zoals alle vruchtgroenten, nog even doorrijpen. Goed bewaard blijven paprika’s tot een week mooi. Een verpakte paprika blijft echter langer vers.

Paprika's invriezen

Bij -18 graden nog 3 maanden goed.
Als je nog paprika over hebt, kun je dit invriezen. Door de paprika eerst circa 1 minuut te blancheren voorkom je dat de paprika papperig wordt bij het ontdooien. Je kunt paprika ook rauw invriezen. Maak de paprika dan eerst schoon, snij ze in reepjes of blokjes en doe het in een diepvrieszakje. Wanneer je het weer wilt gebruiken, verwerk de paprika dan zonder het eerst te ontdooien. Bij minimaal -18 C blijft de paprika in een gesloten bakje of zakje tot 3 maanden goed.