Bedrijfsvoering

Organisatie

Quality Care bestaat uit een directie van drie leden die het volledige management op zich nemen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met een loonbedrijf en een groep gemotiveerde medewerkers. De organisatie is dus redelijk vlak met als voordeel dat er korte lijnen zijn in de communicatie. Hierdoor is er goed contact met alle medewerkers en heerst er een prettige sfeer. Dit zorgt er iedere dag weer voor dat er een goede prestatie wordt geleverd met uiteindelijk een topproduct voor de consument.

Milieu bewust

Elektriciteit voor circa 2400 huishoudens
Quality Care teelt paprika’s met een minimale belasting voor het milieu. De kas is voorzien van energieschermen. Om de paprika’s goed te kunnen laten groeien moet de kas verwarmd worden. Dit doen we door gebruik te maken van een warmte-krachtkoppeling (wkk). Aan een gasmotor die tijdens het draaien niet alleen de warmte produceert, zit ook een generator die aangedreven wordt. Hierdoor kan er gelijktijdig ook elektriciteit opgewekt worden. Op jaarbasis is dit genoeg om circa 2400 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Gebruikte steenwol wordt een baksteen
Er wordt in substraat geteeld waardoor de grond niet aangetast wordt. Doordat er niet in de grond geteeld wordt kan het water en de voedingsstoffen die de plant niet opneemt opgevangen worden en weer opnieuw worden hergebruikt. Het substraat zit na gebruik in een recycle programma met als eindproduct, klinkers en bakstenen.

Maximaal biologische gewasbescherming
Planten moeten beschermd worden tegen ziekten en plagen. Quality Care werkt dan ook aan een systeem van natuurlijke vijanden die in de kas wordt opgebouwd voordat er een plaag aanwezig is. Door regelmatig te scouten in het gewas en maximaal inzetten van biologische gewasbescherming, wordt er hard gewerkt aan een natuurlijk evenwicht tussen plagen en bestrijders.

Door deze manier van werken, levert Quality Care een product van hoogstaande kwaliteit, een goede smaak en voldoet het aan de regels van elke supermarkt in heel Europa en er buiten.

Klik hier voor meer informatie over onze certificaten.