Paprika’s

Teelt

De paprika’s groeien in een kas zodat ze zijn beschermt tegen vele weersinvloeden en ongedierte. De kas wordt verwarmt met warmte die vrij komt tijdens de productie van elektriciteit. Gezamenlijk produceren de 121.000 paprikaplanten die bij ons groeien ongeveer 1,7 miljoen kilo paprika’s per jaar. Dit kan alleen als de omstandigheden voor elke plant optimaal zijn. Om dit te bereiken moet er voldoende zonlicht zijn en wordt het gewas maximaal biologisch beschermt tegen ziekten en plagen.

Als u meer wilt weten over paprika’s klik dan hier.

Wil u meer weten over onze bedrijfsvoering klik dan hier.

Verkoop

De verkoop van onze paprika’s verloopt via onze Telerscoöperatie Oxin Growers U.A.. Samen met de klant zorgen zij er voor dat het product zo efficiënt mogelijk van de teler naar de consument gaat. Het is dan ook van belang dat er kwalitatief zo goed mogelijk product direct volgens de specificaties van de klant verpakt kan worden. Op deze manier kan de consument elke dag weer van een zo vers mogelijk product genieten.

Klik hier voor meer informatie over Telerscoöperatie Oxin Growers U.A..

Verpakken

Het oogstseizoen begint in onze kas eind maart en eindigt begin november. In deze periode worden er bijna elke dag paprika’s geoogst. Op deze manier zijn we in staat om altijd verse paprika’s voor onze klanten klaar te maken. Hierbij is elke verpakking bij ons bespreekbaar. Of het nu gaat om 3, 5, 7, of 8 kilo dozen, EPS-klapkratten van 5, 8, of 10 kilo, EPS-starre bakken van 10 kilo of IFCO-kratten in 5 of 8 kilo, met labels of stickers, wij maken het mogelijk.

Het sorteren en verpakken wordt uitgevoerd onder de certificaten MPS-F&V, GlobalG.A.P. en GRASP.

quality care