Deze ontbijtpaprika’s zijn er in twee varianten, onverwacht lekker, en zo makkelijk om te maken.
Geen beter begin van de dag dan met een lekker én gezond ontbijt!
Gebakken paprika’s met ei
Omschrijving
Deze ontbijtpaprika’s zijn er in twee varianten, onverwacht lekker, en zo makkelijk om te maken.
Geen beter begin van de dag dan met een lekker én gezond ontbijt!
Gebakken paprika’s met ei
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten voor 4 personen
- 1 grote oranje paprika, in ringen
- 4 kleine eieren
- beetje olie
Bereiding
- Verhit een koekenpan met een beetje olie. Bak de paprikaringen kort aan één kant en draai dan om.
- Breek in het midden een eitje en bak dat tot het eigeel is zoals je wenst. Kort voor een zacht eitje, wat langer voor een harde dooier.
- Serveer met geroosterd brood en een oranje sapje.
ingredienten
- 2 oranje paprika’s, gehalveerd en voorzichtig de zaadlijsten verwijderd
- 2 eieren
- zout en peper
- 2 cherrytomaatjes, gehalveerd
- optioneel wat geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C
- Leg de halve paprika’s in een ovenschaal.
- Kluts de eieren los met zout en peper (voeg evt. wat geraspte kaas toe)
- Met een lepel voorzichtig het losgeklopte ei in de paprikahelften doen.
- Zet de ovenschaal in de warme oven en bak ongeveer 15 minuten, tot het ei gestold is
- Serveer met geroosterd brood en een oranje sapje.