Een lekker en gezonde lasagne. Die uw maag goed zal vullen.
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredienten voor 1.2 personen
– 2 rode paprika’s
– 1 courgette
– 1 pak volkoren lasagnevellen
– 1 pot tomaten- of pastasaus
– 400 gram rundergehakt
– 1 bol mozzarella, in plakken
– 300 gram spinazie
– ui
– knoflook
– handje basilicum
– zout en peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken,en de paprika in blokjes. Rul het gehakt in een koekenpan en zet opzij.
2. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook kort en voeg depaprika toe. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en verwarm tot de spinaziegeslonken is. Voeg hieraan de basilicum en de tomatensaus toe.
3. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de lasagnevellen over de bodem. Bedek met een laag courgette en wat van de tomatensaus. Leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laagje gehakt en weer tomaten-paprikasaus. Herhaal tot de saus op is en bedek met mozzarella.
4. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.