Een lichte maaltijd, een snelle en gezonde lunch, en neem ook eens een plakje mee in je lunchtrommel in plaats van de standaard boterham met kaas. Zo veelzijdig kan paprika dus zijn!
Omschrijving
Een lichte maaltijd, een snelle en gezonde lunch, en neem ook eens een plakje mee in je lunchtrommel in plaats van de standaard boterham met kaas.
Zo veelzijdig kan paprika dus zijn!
Ingredienten voor 10 personen
- 150g bloem
- 7g gist
- zwarte peper
- 1 oranje paprika, in blokjes
- 2el fijngesneden platte peterselie
- 75g olijven, gehalveerd
- 80ml zonnebloemolie
- 125ml handwarme melk
- 3 eieren
- 100g feta
- 50g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Meng de bloem met gist en ruim versgemalen zwarte peper.
- Meng daar de paprikablokjes, peterselie en olijven doorheen.
- In een maatbeker gaan de zonnebloemolie en handwarme melk.
- Mix daar met een vork de 3 eieren door en giet bij het bloemmengsel. Meng goed door elkaar.
- Tot slot de verkruimelde feta er voorzichtig doormengen.
- Giet dit alles in het bakblik en strijk glad.
- Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer met een satéprikker of de cake helemaal gaar is.
- Schone satéprikker = gare cake.
- Laat in het cakeblik afkoelen en hevel daarna voorzichtig over naar een rooster. Laat het daarop volledig afkoelen.
- Serveer met een groene salade als lichte maaltijd of uitgebreid lunchgerecht.