Gevulde paprika met freekeh en zwarte bonen

Een volledige maaltijd verstopt in een paprika. Met zwarte bonen, mais en nog wat extra paprika. Wil
je wat extra’s voeg dan nog wat gerookte kipfilet toe. Maar ook als vegetarische maaltijd een
absolute hit!

Bereidingstijd: 25 minuten


Ingredienten voor 4 personen

  • 100g gebroken freekeh, bereid volgens gebruiksaanwijzing
  • 1 blik (à 400g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100g mais uit blik, uitgelekt
  • 50g paprika, in kleine blokjes
  • 1tl gemalen komijn
  • mespunt gerookt paprikapoeder (voor mildere versie gebruik normaal paprikapoeder)
  • zout en peper
  • Optioneel: 150g gerookte kipfilet, in blokjes
  • variatie: gebruik quinoa in plaats van freekeh
  • Om te serveren
  • 4 paprika’s – gehalveerd


Bereiding

  1. Bereid de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. In de tussentijd meng je de zwarte bonen met demais, paprika, komijn, gerookt paprikapoeder, peper en zout.
  3. Proef en breng waar nodig verder op smaak.
  4. Laat staan totdat de freekeh gaar is.
  5. Meng die tot slot door de rest van de ingrediënten.
  6. Halveer de paprika’s en vul ze met de freekehsalade.
  7. Ze hoeven hierna niet verder verwarmd te worden, maar kunnen meteen geserveerd worden.